Kinderopvang

Kiezen voor een kinderdagverblijf

Werkende ouders kunnen kiezen voor diverse soorten van kinderopvang. Een kinderdagverblijf Breda is er daar één van. Veel ouders kiezen voor een kinderdagverblijf. In dit artikel willen we meer vertellen over waarom een kinderdagverblijf inschakelen voor je kind passend kan zijn.

Redenen om een kinderdagverblijf in te schakelen

Er zijn een aantal redenen waarom je een kinderdagverblijf in zou kunnen schakelen voor jouw kind:

  • vaste leidsters
  • hoeveelheid aan kinderen
  • dagstructuur
  • vier ogen beleid
  • eigen carrière
  • ruime opvanguren
  • flexibiliteit

Vaste leidsters

Je kunt een kinderdagverblijf inschakelen voor je kind omdat deze opvang werkt met vaste leidsters. Bekende gezichten zijn positief voor de hechting. Dit kan meespelen in de keuze om te kiezen voor kinderopvang.

Hoeveelheid kinderen

Ook is de hoeveelheid aan kinderen een reden om een kinderdagverblijf in te schakelen voor je kind. Doordat er meerdere kinderen zijn, ontwikkelt een kind zich. Kinderen kijken naar elkaar en leren van elkaar. 

Structuur

Een kinderdagverblijf werkt volgens een vaste dagstructuur. Voor kinderen heel duidelijk. Veel ouders schakelen daarom een kinderdagverblijf in. De regelmaat bestaat uit vaste eet – en slaaptijden, buiten – en binnen activiteiten.

Vier-ogen beleid

Iedere pedagogisch werker heeft een maximum aantal kinderen waar het op let. Door twee pedagogisch werkers per groep, ontstaat er een vier-ogen beleid. Zo kunnen ze de kinderen beter in de gaten houden, helpen en ook elkaar ondersteunen. Ook hierom kun je kiezen om een kinderdagverblijf in te schakelen als opvang voor je kind.

Eigen carrière

Iedereen maakt zijn eigen keuzes. Zo is het ook op werkgebied. Het aantal uren wat je werkt hangt samen met deze keuze. 

Ruime opvanguren

Een kinderdagverblijf heeft ruime haal – en brengtijden. Je kunt vaak al om 7 uur ‘s ochtends je kind brengen en het halen is vaak tot 18.00 uur mogelijk. Dit is een reden waarom veel ouders een kinderdagverblijf inschakelen voor hun kind. Bij een gastouder kan het een afspraak zijn om uiterlijk om 17.00 uur je kind op te halen. Daarnaast krijgen veel kinderen op het kinderdagverblijf alvast hun avondeten.

Flexibiliteit

Heb je een baan met onregelmatige werktijden? Dan zijn er veel kinderdagverblijven die een flexibel pakket aanbieden. Voor een vaste prijs in de maand kun je dan, mits op tijd, de opvang afnemen die je nodig hebt. Ook een veelgenoemde reden om een kinderdagverblijf in te schakelen voor de opvang van je kind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *