Eén op één kraamzorg

Kraamzorg zorgt ervoor dat jij kunt herstellen en kunt genieten van je pasgeboren kindje, terwijl de kraamverzorgende jou daarbij helpt en ondertussen ook nog wat huishoudelijke taken op zich neemt om jou te ontlasten.

Voortdurende aandacht

Het is natuurlijk niet fijn als er constant een andere kraamverzorgende aan je bed staat die jou en de baby steeds opnieuw moet leren kennen. Daarom werken we met 1 op 1 kraamzorg, waarbij altijd dezelfde kraamverzorgende langskomt om jou te verwennen, je tips en advies te geven en je te laten herstellen van je bevaling door het een en ander in het huishouden te doen. Je hebt maar één kraamverzorgende in je kraamtijd, waardoor je dus goede kraamzorg krijgt.

Wat doet de kraamverzorgende?

De kraamverzorgende houdt een zorgdossier bij voor de verloskundige en de huisarts. Hierin legt ze vast wat de gezondheid van baby is, maar ook hoe het met jou gaat. Ook geeft ze voorlichting, adviezen en tips wat betreft verzorging en voeding en neemt ze huishoudelijke taken op zich. Ze is er niet alleen voor jou, maar ook voor je gezin, waar deze hulp nodig hebben. Zo kan ze de andere kinderen bijvoorbeeld helpen met huiswerk of je partner advies geven over de baby. De kraamverzorgende geeft dus ook aandacht aan je partner en de rest van het gezin om jou rust te geven.

Wordt kraamzorg vergoed?

Kraamzorg valt onder de basisverzekering en wordt dus vergoed. Maximaal krijg je 80 uren aan kraamzorg vergoed. Je krijgt ongeveer standaard 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij kunstvoeding, maar je kunt altijd extra uren aanvragen indien je dat nodig mocht hebben. Als je na de tiende dag nog behoefte hebt aan kraamzorg, kun je dat aanvragen, maar ook als je een kindje geadopteerd hebt en deze thuiskomt, mag je de hulp van kraamzorg inschakelen.