Kraamzorg vacature

Op zoek naar werk in de kraamzorg? Leuk! Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een baan in de kraamzorg en ook genoeg vacatures die openstaan. Ben jij op zoek naar een leuke baan in de kraamzorg? Kom dan werken bij Luna Kraamzorg! Wij geven je zes redenen waarom je in de kraamzorg moet komen werken.

Je betekent iets voor mensen

Mensen en vooral moeders, zijn ontzettend blij met al jouw hulp, begeleiding, tips, advies en informatie. Je kunt heel veel voor ze betekenen omdat je ze helpt tijdens een van de belangrijkste momenten uit hun leven en zorgt ervoor dat de moeder met een gerust hart kan gaan beginnen aan het opvoeden van de baby.

Afwisselend werk

Werken in de kraamzorg is super afwisselend. Je werkt niet alleen met je handen, maar ook met je hoofd en je hart.

Ondersteuning

Een bevalling is geen ziekte, maar wel een grote inspanning voor de moeder en de baby. Je werkt dus met gezonde mensen die gewoon tijdelijk even wat hulp nodig hebben om de eerste week van de kraamtijd door te komen. Dankzij jouw steun en advies kan de moeder zelfstandig verder.

Nooit saai

Na 8 dagen ga je weer naar een nieuw gezin, dus je komt bij allerlei soorten mensen over de vloer. Arm of rijk, alleenstaand tot ouders die kinderen krijgen met een tweede partner: je ontmoet een hoop mensen die je kan helpen met hun pasgeboren kindje.

Bijzonder werk

Als kraamverzorgende ben je bij de bevallingen en mag je dus het wonder meemaken dat een nieuw mensje op deze wereld zetten heet. Bovendien zijn mensen altijd erg gelukkig als ze een kindje hebben gehad; dus je hebt sowieso een leuke tijd als je aan het werk bent.

Specialiseren

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je te laten specialiseren als kraamverzorgende. Je kunt je laten opleiden tot het begeleiden van leerlingen en je kunt up to date blijven door allerlei scholingen te volgen. Ook kun je borstvoedingsdeskundige worden of voorlichting geven aan mensen die zwanger zijn. Je kunt zelfs mee helpen op een beurs speciaal voor zwangere vrouwen! Er zijn genoeg mogelijkheden als kraamverzorgende.