Kinderopvang

De vele voordelen van de kinderopvang.

Je kindje is klein, jij werkt. Waar breng je je kindje dan naartoe? Sta je positief tegenover het binnenhalen van een dagelijkse oppas of ga je liever voor een kinderopvang? Zelf zonder dat je werkt is het een grote plus om je kindje al op vroege leeftijd naar een kinderdagverblijf te brengen. Zowel voor de ontwikkeling van jou als voor de ontwikkeling van je kindje is het een erg goede bijkomstigheid. Wij van Kindercentrumfantasieland bespreken hieronder de vele voordelen voor jou en je kindje. 

Het hebben van een kind is een proces van loslaten en hoe jong je kindje ook is, is het goed op deze jonge leeftijd van je kindje al enkele stappen te zetten in dit proces. Natuurlijk houdt je daarnaast ook meer tijd voor jezelf over, maar wat is nou het voordeel van je kindje? Degene waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Onderzoek wijst uit dat de sociale vaardigheden enorm worden versterkt wanneer je kindje op jonge leeftijd al in aanraking komt met andere leeftijdsgenootjes. Het leert hierbij al snel de normen en waarden en kleine sociale regels zoals dat het niet netjes is wanneer je op je beurt wacht of hoe je samen moet delen en spelen. Met andere kinderen om zich heen pikken ze sneller sociaal wenselijk gedrag op. Zo zullen ze sneller verstandig worden wanneer ze om zich heen ervaren dat het heel normaal is dat kindjes zelf naar de wc gaan of zelf hun jas aan moeten trekken.  

Ook wordt er al op de kinderopvang een gevoel gegeven van het klaarstomen voor de ‘grote school’. Niet alleen in het gevoel van het kind zelf. Mocht je kindje een achterstand hebben in bijvoorbeeld praten of een andere vaardigheid? Met de vele leidsters wordt hier genoeg aandacht aan geschonken en zal er genoeg tijd zijn om jouw kleintje op hetzelfde niveau te krijgen als een ieder ander.

Ben jij ook opzoek naar een kinderopvang amsterdam west? Kijk dan eens op onze website of kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *