Kinderkleding

Interessantste tips voor het kopen van de allerleukste babykleding

Vooral jonge mama’s vinden het helemaal geweldig om op zoek te gaan naar de leukste babykleding. De vele kledingstukjes voor baby’s zien er stuk voor stuk zo geweldig uit dat je, je er al snel in kan verliezen. Je moet echter altijd in je achterhoofd houden dat baby’s hun leuke kleertjes slechts voor een beperkte tijd kunnen dragen. Wil jij er zeker van zijn dat je altijd kiest voor de leukste babykleding die bovendien ook nog eens heel comfortabel zit? Dan is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande tips! 

Kies voor leuke boxpakjes en kruippakjes

Veel mensen zijn helemaal gek van boxpakjes en kruippakjes voor hun baby. Er zijn dan ook best wel wat interessante voordelen aan verbonden. Zo zijn deze pakjes eenvoudig aan te trekken (zeker de varianten waarbij er knopjes aan de voorkant zijn terug te vinden) en zullen ze niet omhoog kruipen. Een bijkomend voordeel is dat je baby toch over alle noodzakelijke bewegingsvrijheid beschikt. Dit alles zorgt er voor dat niet alleen je baby, maar ook jij als ouder heel wat voordeel zal ondervinden met de keuze voor box- en kruippakjes. 

Kies voor babykleding welke is gemaakt van soepele stoffen 

Spijkerbroekjes zien er geweldig uit voor je baby, maar worden helemaal niet als comfortabel ervaren. In plaats daarvan wordt het eigenlijk aangeraden om zeker tijdens de eerste maanden uitsluitend babykleding te kopen van de volgende stoffen: 

  • Katoen; 
  • Fluweel; 
  • Tupic; 
  • Badstof; 

Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om kleding van wol te kopen. Let wel, wol kan de huid van je baby irriteren. Het is dan ook erg belangrijk om wollen kledingstukken uitsluitend te gebruiken voor de buitenste laag van de outfit van je baby. 

Vermijd knoopjes aan de achterkant 

Een interessant aandachtspunt om rekening mee te houden heeft betrekking tot de knoopjes die (al dan niet) aanwezig zijn op de kleding van je baby. Koop bijvoorbeeld geen kleine maatjes babykleding met knoopjes op de rug. Dergelijke babykleding kenmerkt zich door twee verschillende nadelen. In eerste instantie is het beslist niet comfortabel voor je baby, maar daarnaast is het ook verschrikkelijk om dergelijke kleding aan te trekken. Je moet je baby immers omdraaien wil je de knoopjes dicht kunnen doen. 

Denk ook aan jouw comfort als ouder

Uiteraard primeert het comfort van je baby wanneer je babykledij gaat kopen. Het kan echter absoluut geen kwaad om ook even stil te blijven staan bij het comfort van jezelf als ouder. We hebben het dan in het bijzonder over de wasvoorschriften waar babykleding over beschikt. Het merendeel van de babykleertjes mag slechts gewassen worden op een temperatuur van 30 graden. Spuugt je baby vaak of heeft hij of zij regelmatig een spuitluier? Dan is het een behoorlijke opdracht om je babykleertjes echt schoon te krijgen op een dergelijke, lage temperatuur. Bijkomend nadeel is ook dat 30 graden niet voldoende is om eventuele bacteriën te doden. Controleer dus voordat je nieuwe babykleding koopt altijd goed wat de wasvoorschriften zijn. Zo kan je behoorlijk wat frustraties voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *