Kinderopvang

Kinderopvang kiezen? Lees deze tips

Als je een ouder bent en een baan hebt, dan komt er een tijd dat jouw kind naar een kinderopvang zal gaan. Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinderopvang en hoe weet je dat je de beste keuze maakt voor jouw kind? Je wilt natuurlijk het beste voor jouw kleine jongen of meid, dus daarom hebben we een aantal tips voor je opgeschreven die kunnen helpen bij het vinden van een geschikte kinderopvang.

Soort kinderopvang

Bedenk eerst naar wat voor soort kinderopvang je graag zou willen dat jouw kind gaat. Wil je de kleine naar een kinderdagverblijf brengen waar groepen kinderen samen komen of kies je liever voor een gastouder. Bij een gastouder is de opvang vaak kleinschaliger en is er meer aandacht voor het kind zelf. Ga bij de keuze voor een kinderdagverblijf of gastouder vooral ook af op je eigen gevoel.

Bezoek

Als je één of meerdere opties voor kinderopvang hebt, ga er dan op bezoek om kennis te maken. Op deze manier krijg je een beeld van de kinderopvang en van de manier van werken bij de opvang. Als je in gesprek gaat met medewerkers, dan kun je een goed beeld krijgen van de dagelijkse gang van zaken. Ook kun je bij een bezoek zien hoe de groepen zijn samengesteld bij het kinderdagverblijf. Dat kan ook van belang zijn bij het maken van een keuze.

Andere zaken

Het is natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een kinderopvang waarbij je zelf een goed gevoel hebt. De locatie van de kinderopvang speelt daarbij een belangrijke rol. Het is wel zo handig als de opvang in de buurt is of op de route naar het werk ligt. Denk ook aan de kosten die je kwijt bent. Zijn de kosten voor eten en drinken bijvoorbeeld inbegrepen of wordt dit apart in rekening gebracht.

2 Reacties

  1. Marie

    Een bezoekje brengen aan verschillende kinderdagverblijven is zeker de moeite waard. Zo proef je de sfeer en kom je erachter waar je je het best bij voelt. Ook is het fijn om een proefdag voor je kind in te plannen, zodat je aan het idee gewend kan raken. Heeft mij erg geholpen!

  2. Toen ik zwanger was van mijn dochter, heb ik al wat verschillende locaties bezocht. Dit heeft mij geholpen bij het maken van een keuze voor een kinderopvang. Ik heb gekozen voor de locatie waar ik een goed gevoel bij had. Ook was deze dagopvang dicht bij mijn huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *